Onderzoek naar overvallers woning

zaterdag 9 november 2013

Berg en Dal - Vrijdagavond vond er een gewapende overval plaats in een woning aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Bij de overval raakte niemand gewond. Twee overvallers zijn enkele uren later door de politie in de buurt aangehouden. Dit gebeurde met ondersteuning van een politiehelikopter. Zaterdagochtend zoekt de mobiele eenheid bij een bosperceel naar mogelijke buit en wapens.

De overval vond plaats rond 19.30 uur. Meerdere dadersbedreigden daarbij de bewoners van het pand met (vuur)wapens. Met de buit zijnde daders gevlucht, waarbij gebruik werd gemaakt van een voertuig. Het voertuigwerd even later rijdend aangetroffen door politieagenten; daarbij is enkelekeren op de auto geschoten toen deze op een agent bleef afkomen. Bij stilstandbleek dat er op dat moment niemand meer in de auto zat. In de directe omgevingis verder gezocht naar de daders.

Aanhoudingen

Door de politiemeldkamer zijn direct na de 1emelding, agenten naar de woning gestuurd. Daarnaast zochten anderesurveillancevoertuigen naar de daders, ondersteund door de politie Limburg enDuitsland. Naast het spreken met de slachtoffers en eventuele andere getuigen,is direct een onderzoek gestart in de omgeving. Daarbij werd depolitiehelikopter ingezet. Rond 22.30 uur zijn in Groesbeek op tweeverschillende locaties verdachte mannen aangetroffen en aangehouden. Dezeverdachten zijn 22 en 25 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen.

Voortgang onderzoek

Zaterdagochtend is de mobiele eenheid al vroeg bij daglicht gaanzoeken; dit zoeken is nu nog gaande en gericht op de buit en wapens. Daarnaastworden vandaag getuigen en benadeelden gehoord door het overvallenteam.Onderdeel van het gehele politieonderzoek is vandaag ook een buurtonderzoek enhet horen van de aangehouden verdachten.

Getuigenoproep

Voor het oplossen van deze overval, hoopt het rechercheteam incontact te komen met mogelijke getuigen van de overval. Dit hoeft zich niet tebeperken tot de avond van de overval, maar kan ook informatie betreffen over dedagen voorafgaand aan de overval. Informatie? Bel 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Plasmolen | 112 alarmeringen Plasmolen | Goedkoop Tanken in Plasmolen | Supermarkten in Plasmolen | Weerbericht Plasmolen