Onderzoek vermissing afgesloten

donderdag 2 april 2009

Donderdagochtend heeft de leiding van het grootschalig onderzoek samen met de officier van justitie het onderzoek naar de vermissing rondom Gertjan Versluis afgesloten. Na de laatste binnengekomen onderzoeksresultaten is vastgesteld dat er geen aanwijzingen zijn van geweld en Gertjan Versluis niet door een misdrijf om het leven is gekomen.
De 42-jarige Gertjan Versluis uit Groesbeek was sinds maandag 14 juli 2008 vermist. Hij vertrok die dag naar zijn werk maar kwam niet meer thuis. Het politieteam in Groesbeek behandelde de vermissing maar begin augustus 2008 werd het team uitgebreid en werd de vermissing grootschalig onderzocht. Daarbij ging de politie niet uit van een misdrijf maar kon dat toen ook nog niet uitsluiten. Onderzoek Tijdens het onderzoek heeft de politie buurtonderzoeken gehouden, rondom de woning en het bedrijf van Gertjan Versluis. Ook werd het bedrijfspand doorzocht evenals de woning. Daarnaast publiceerde de politie meerdere getuigenoproepen en heeft op de locatie gezocht waar Gertjan volgens telefoonpaalgegevens het laatst was geregistreerd. Dit leverde veel informatie op voor het onderzoeksteam zoals bijvoorbeeld rondom de illegale autohandel en problemen met schuldeisers. Maar het leverde geen informatie op dat Gertjan Versluis door een misdrijf om het leven was gekomen. Kraaijenbergse plassen Donderdag 12 februari 2009 stuitte de politie in de Kraaijenbergse plassen in Beers op het stoffelijk overschot van Gertjan Versluis. Het lichaam werd gevonden in een te water geraakte Volvo. Diverse onderzoeken werden daarna verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Resultaten Het was het onderzoeksteam bekend dat Gertjan Versluis onder druk van schuldeisers stond. Daarom werden na het vinden van zijn lichaam nog eens alle gegevens en onderzoeksresultaten op een rij gezet. Op de uitslagen van het toxicologisch onderzoek na, zijn alle resultaten binnen. Desondanks heeft de onderzoeksleiding samen met de officier van justitie vandaag een eindconclusie geformuleerd. De eindconclusie is dat het onderzoek geen aanwijzingen oplevert van geweld of een misdrijf. Gertjan Versluis droeg een afscheidsbrief bij zich. (13)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Plasmolen | 112 alarmeringen Plasmolen | Goedkoop Tanken in Plasmolen | Supermarkten in Plasmolen | Weerbericht Plasmolen