Man en vrouw aangehouden na inbraak, dankzij getuigen

vrijdag 27 september 2013

Overasselt - Vrijdag 27 september heeft de politie, mede dankzij de hulp van buurtbewoners en getuigen, twee Duitsers aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak aan de Kruisbergsestraat in Overasselt.

De Duitse verdachten, een jonge man en vrouw van allebei 19 jaaroud, werden rond 12.30 uur op heterdaad betrapt door een agent die in zijn vrijetijd in de buurt was. De verdachten lieten hun auto achter en sloegen te voet opde vlucht. De agent wist de mannelijke verdachte nog vast te pakken, maar dezemaakte stekende bewegingen met een voorwerp in de richting van de agent en ruktezich los. Ook richting een andere getuige die aan kwam lopen maakte de manstekende bewegingen. Later bleek dat hij dit deed met een schroevendraaier diehij in zijn bezit had.

De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de verdachtenen schakelde ondermeer via een twitter-oproep ook de hulp van het publiek in.Daar werd ruimschoots gehoor aan gegeven en er kwamen meerdere tips binnen. Ookeen politiehelikopter heeft meegezocht.

De 19-jarige man werd op de Hoogstraat aangehouden nadat hij eenschool was binnengelopen met de vraag of hij een taxi mocht bellen. De schoolwas al genformeerd, vertrouwde het niet en waarschuwde direct de politie, diede man vervolgens arresteerde.

De 19-jarige vrouw werd op aanwijzing van een getuige gevondenen aangehouden op de Zilverbergweg.

Zowel de man als de vrouw bleken een schroevendraaier in hunbezit te hebben. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voornader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt nog of de twee wellicht ooknog een of meer andere inbraken hebben gepleegd in de regio.

2013097179

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Plasmolen | 112 alarmeringen Plasmolen | Goedkoop Tanken in Plasmolen | Supermarkten in Plasmolen | Weerbericht Plasmolen